افسردگی عبارت است از احساس غم و اندوه و ناامیدی به مدتی بیش از چند هفته
تذکر:
وجود تنها یک یا چند علامت از علائم افسردگی نمیتواند نشانه افسردگی باشد و معمولا باید حداقل نیمی از عوامل زیر در یک فرد وجود داشته باشد تا بتوان احتمالا او را افسرده خواند .
توجّه داشته باشید که علائم افسردگی در کودکان ، نوجوانان و بزرگسالان متفاوت میباشد .
معمولا علاوه بر خود فرد ، اطرافیان نیز بخوبی این نشانه ها را در فرد افسرده تشخیص میدهند .
علائم افسردگی:
کاهش شدید انرژی و توان انجام کارها و در مواردی خشم و حساسیت از دست دادن علاقه؛ بیحوصلگی ،ناتوانی از لذت بردن بیخوابی یا خواب سبک ،در مواردی پر خوابی و خواب زیاد یا کابوس و مشکلات ناشی از آن .گوشهگیری و احساس پوچی بیاشتهایی یا پرخوری و مسائل ناشی از آن تغییر مشخص در وضعیت ظاهری فرد از نظر عدم توجه به وضعیت لباس و .. از دست دادن میل جنسی و ناتوانی جنسی بویژه در مردان مشکل در تصمیمگیریو تمرکز و افکار پراکنده در ذهن و مشکلات در حافظه و حتی فراموش کردن سخنانی که میخواهد بگوید.
یکباره به گریه افتادن بدون توضیح مشخص ، احساس گناه شدید به خاطر وقایع بیاهمیت یا خیالی ؛ احساس ناتوانی در انجام امور و احساس اینکه نمیتواند موثر باشد و نا امید از آینده تحریکپذیری ؛ بیقراریو در مورد خودکشی اندیشیدن دردهای مختلف، بدون شواهدی از بیماری جسمی مستعد شدن فرد برای گرایش به سیگار ،مواد مخدر و مشروبات الکلی ؛ تصورات واهی و غیر واقعی ( در مراحل خطرناک بیماری) تاثیر مثبت داروهای ضد افسردگی خودنشانه تایید افسردگی است .
عوامل :
مرگ یا فقدان یکی از عزیزان و تاثیر آن بر زندگی فرد ، نحوه مرگ آن فرد عزیز ، همکاری و نحوه برخورد اطرافیان با کسی که عزیزی را از دست داده است .
(در سنین کودکی که کودک به شدت به والدین خود نیاز دارد از دست دادن والدین تاثیر بسیار سختی بر کودکان خواهد داشت و اینگونه کودکان نیاز به توجه و مراقبت های ویژه و آگاهانه ای دارند )
- شکست در کار، ازدواج و ..
- از دست دادن یک چیز مهم
- انجام بعضی از اعمال جراحی مهم
- وجود یک بیماری خاص
- گذر از یک مرحله از زندگی به مرحلهای دیگر، مثلاً یائسگی یا بازنشستگی
- تاثیر بعضی از داروها
- ترک کردن برخی داروها و مواد مخدر محرک
- توارث و ژنتیک ( کروموزوم 18)فقدان محبت و عشق و آرامش و امنیت در دوران کودکی
- به هم ریختن باورها و اعتقادات
علائم احتمال خودکشی :
گوشهگیری از خانواده و دوستان ـ عدم توجه به ظاهر خود ـ به زبان آوردن این که فرد میخواهد همه چیز را تمام کند یا اینکه او زیادی است و مزاحم دیگران ـ شواهدی از داشتن نقشه برای خودکشی (مثلاً نوشتن وصیتنامه یا توجه به یک سلاح قتاله) ـ خوشحالی ناگهانی پس از احساس نومیدی طولانی مدت
درمان در موارد خفیف :
صحبت و رابطه با دوستان و خانواده
رژیم غذایی مناسب و ورزش
ادامه دادن امور عادی زندگی
تماشای فیلمهای شاد
مسافرت
در موارد شدید مراجعه به پزشک و مصرف دارو همراه با روان درمانی ضروری میباشد .
چند نوع درمان تخصصی :
روان درمانی
شناخت درمانی
( عضو کانال تلگرامی شوید لطفا روی عکس زیر کلیک نمایید )