آلرژی فصلی بیشتر در بهار بروز می کند و مصرف برخی موادغذایی آلرژی زا مانند گردو و خرما می تواند علائم این عارضه را تشدید کند بنابراین پزشکان توصیه می کنند در مصرف اینگونه موادغذایی دقت بیشتری شود.
تعریف :
«آلرژی، واکنش افراطی سیستم ایمنی بدن نسبت به عوامل مختلف است؛ افراد مبتلا به آلرژی، دارای سیستم ایمنی هوشیاری هستند که نسبت به برخی موارد واکنشی بیش از حد معمول نشان میدهند. برای مثال گرده گیاهان، میتواند سیستم ایمنی شخص آلرژیک را طوری تحریک کند که گویی با یک خطر جدی روبرو شده است.از دیدگاه طب نوین، آلرژی واکنش سیستم ایمنی است اما از دیدگاه طب سنتی تعریف آلرژی متفاوت است و علائم آلرژی مشابه علائم 'نزله' در طب سنتی است. نزله در طب سنتی شامل دو بخش گرم و سرد است.»افراد مبتلا به این عارضه باید مواردی را رعایت تا از بروز و تشدید علائم آن جلوگیری و با آرامش بیشتری زندگی را سپری کنند.
علائم آلرژی:
خارش چشم ، ریزش آب بینی، قرمز شدن چشم، عطسه و در برخی افراد علائم تنفسی را از جمله علائم آلرژی است این علائم با نزله گرم همخوانی دارد.
وی، ترشحات پشت حلق را از جمله علائم نزله سرد است : افراد مبتلا به آلرژی باید از پرخوری و مصرف مایعات در بین غذا خودداری کنند و قبل از سیرشدن دست از غذاخوردن بکشند.
گردو و خرما از عوامل تشدیدکننده آلرژی:
گردو، خرما، سیر و پیاز خام را از جمله عوامل تشدیدکننده آلرژی است و مبتلایان به آلرژی بهتر است در برنامه های غذایی از این مواد غذایی استفاده نکنند.مصرف سوپ جو و آش گشنیز را به این افراد توصیه میشود : روغن زیتون، آلو، بادام شیرین و عناب نیز از جمله موادغذایی موثر در کاهش این عارضه به شمار می روند.
وی خواب طولانی در بعدازظهرها را برای این افراد مناسب نیست و این افراد می توانند حدود یک ربع بخوابند و باید از خواب طولانی در بعدازظهرها پرهیز کنند.
در طب سنتی مهمترین هدف پیشگیری است و تجویزها بر اساس مزاج افراد صورت می گیرد، در طب سنتی با اصلاح تغذیه و برخی رفتارها سعی می شود از بروز و شیوع آلرژی در افراد پیشگیری شود.