ورود کاربراندرخواست عضویت استان : شهر :

جستجو پیشرفته پزشکان

مشخصات فردی
نام پزشک :
نظام پزشکی :
جنسیت :
بیمه
نوع بیمه :
تخصص
تخصص :
موقعیت مکانی
استان :
خیابان :

جستجو پیشرفته مراکز پزشکی

مشخصات کلی
نام مرکز :
نوع بیمه :
موقعیت مکانی
استان :
خیابان :
« بازگشت به لیست مقالات
10 / 10
از 1 کاربر

نقرس چیست ؟ (قسمت 2)

علل نقرس :

تقریبا در تمامی افراد  دچار نقرس غلظت اسید اوریک خون افزایش یافته است .این مسئله هیپریوریسمی نامیده می شود.با این حال با این حال افراد زیادی هستند که دچار هیپریوریسمی می باشند ولی نقرس ندارند.هیپرپوریسمی می تواند به دنبال یکی یا هردو دلیل زیر ایجاد شود.کلیه ها نمی توانند با سرعت لازم اسیداوریک را دفع کنند. بدن مقدار زیادی اسید اوریک تولید می کند. استفاده از داروهای ادرار آور می تواند باعث هیپریوریسمی شود. داروهای ادرارآور برای خارج کردن مایعات اضافه از بدن یا کاستن  از فشارخون استفاده می شوند.این داروها باعث کاستن از توانایی کلیه دردفع اسید اوریک شده و درنتیجه سطح اسید اوریک خون افزایش می یابد. نژاد،ارث و عوامل دیگر مانند رژیم غذایی اضافه وزن واستفاده ازالکل درابتلای نقرس نقش دارند.

چه کسی به نقرس مبتلا می شود :

نقرس در هر سنی می تواند اتفاق بیفتد اما اغلب مردان بین سنین  40 - 50 سالگی رامبتلا می کند.تعداد خانم هایی که بعد ازیائسگی به نقرس مبتلا می شوند درحال افزایش است .اما تشخیص این بیماری در آنها مشکل است چون اغلب به آرتروز نیز مبتلا هستید.

آرتروز منجر به از بین رفتن بافت مفاصل و در نتیجه درد خشکی در مفصل می شود.مفاصل درگیر در این حالت شامل انگشتان دست و پا است اشکال در تشخیص بیماری ازآنجا ناشی می شود که کریستال های اسیداوریک تمایل به رسوب درمناطقی دارند که آرتروز بافت آن ناحیه را تخریب کرده است.

برای مثال دستها و پاها از این مناطق هستند.در گذشته نقرس به غلط بیماری افراد ثروتمند تلقی میشد زیرا به نظرمی رسید که از خوردن غذای غنی ازمواد مختلف ونوشیده مقدار زیادی الکل ناشی شود.هرچند غذاها و  نوشیدن بیش از حد مشروبات الکلی می توانند در ابتلا به نقرس نقش داشته باشند ولی هیچ کدام علت اصلی این اختلال نیستند.

تشخیص :

پزشک معالج شما برای تشخیص این بیماری نتایج از معاینه و از طرح سؤالاتی درباره نشانه های بیماری استفاده می کند. وی ممکن است برای اندازه گیری میزان اسیداوریک خون از آزمایش خون استفاده کند . نه میزان بالای اسیداوریک درخون نشانگر قطعی ابتلا به نقرس و نه طبیعی بودن سطح اسیداوریک درخون نشانه عدم ابتلا به بیماری است.

پزشک معالج شما ممکن است شرایط مشابه دیگری مانند نقرس و نه طبیعی بودن سطح اسیداوریک در خون نشانه عدم ابتلا به بیماری است.پزشک معالج شما ممکن است شرایط مشابه دیگری مانند نقرس کاذب یا التهاب عفونی مفصل را نیز مد نظر داشته باشد.برای فهمیدن اینکه مبتلا به کدام یک از این بیماری ها هستید،پزشک معالج شما ممکن است به کشیده مقداری مایع از درون مفصل مبتلا و آزمایش کردن آن از نظر کریستال های اسید اوریکی و مواد دیگر نیاز داشته باشد.

درمان :

درمان نقرس عمدتا شامل استفاده از دارو (داروها) و کنترل رژیم غذایی است.اهداف درمانی آن عبارتنداز تسکین درد ،کاهش طول زمان التهاب درطی حمله حاد بیماری، پیشگیری ازحملات بعدی بیماری و پیشگیری از آسیب مفصل

 

گرد آوری :دکتر بابک بدایت

            دکتر آرش بدایت

استاد ناظر :دکتر علی جواد زاده (فوق تخصص بیماری های روماتولوژی)

انتشارات :تیمورزاده

( ادامه دارد )

 

عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :

تبلیغات

نظر سنجـــی

نظر سنجی ای به ثبت نرسیده است

پر مخاطب ترین پزشکان