2) آنچه موجب بروز این مشکل میشود.
3) نکاتی برای جلوگیری از نارسایی قلبی
4) علائم این بیماری
5) درمان نارسایی قلب
6) زندگی با بیماری نارسایی قلبی
نارسایی قلبی زمانی اتفاق می افتد که قلب شما شروع به ضعیف شدن میکند، ممکن است دچار تنگی نفس، خستگی، و یا حالت تهوع شوید. راستینه در این مقاله علائم هشدار دهنده ی نارسایی قلبی را ارائه می دهد و توصیه میکند در صورت داشتن حتی یکی از این علائم فورا به پزشک مراجعه فرمایید.
1- نارسایی قلبی به معنی توقف کار قلب شما نیست. تنها بدین معنی است که قلب آن طور که باید، به خوبی کار نمیکند. این اتفاق زمانی رخ میدهد که عضله قلب ضعیف میشود و نمیتواند به اندازه کافی خون و اکسیژن را به بدن شما پمپاژ کند. قلب برای مدتی میتواند این مسئله را جبران کند، اما در نهایت نیاز به درمان دارید.
2- قلب شما میتواند با بالا رفتن سن ضعیف شود، اما این مشکل میتواند جوانان را نیز تحت تأثیر قرار دهد. بسیاری از افراد مبتلا به نارسایی قلبی ، ابتدا مشکلی مرتبط را نشان دادند. این مشکل میتواند فشار خون بالا، بیماری عروق کرونر، حمله قلبی، نقص مادرزادی قلب، و یا یک بیماری که عضلات پمپاژ خون را تحت تأثیر قرار میدهد، باشد.
بیماریهای ریوی نیز میتوانند به نارسایی قلبی منجر شوند. چاقی، دیابت و آپنه خواب نیز به نارسایی قلب مرتبط هستند.
3- میتوانید احتمال ابتلا به نارسایی قلبی را کاهش دهید. حتماً تغذیه سالم داشته باشید و ورزش کنید. اگر سیگار میکشید، ترک سیگار بسیار کمک کننده است. اگر اضافه وزن دارید، هر چقدر که میتوانید اضافه وزن خود را کاهش دهید. اگر در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به بیماریهای قلبی هستید، یا قلب شما قبلاً آسیب دیده است، پزشک شما میتواند با دارو به کاهش خطر ابتلا به نارسایی قلبی کمک کند. مهم است که شما و پزشک همانند یک تیم با یکدیگر همکاری کنید.
4- از جمله عواملی که موجب تنگی نفس میشود
4-1 تنگی نفس
تنگی نفس یکی از اولین نشانههایی است که ممکن است متوجه آن شوید، به خصوص بعد از اینکه فعالیتی انجام میدهید. تنگی نفس میتواند در هنگام استراحت یعنی زمانی که نارسایی قلبی بدتر میشود، نیز اتفاق بیفتد. گاهی اوقات ممکن است احساس تنگی نفس زمانی که دراز کشیدهاید و یا خواب هستید، رخ دهد. دلیل این مسئله این است که قلب نمیتواند جریان خون برگشتی به قلب از ریهها را حفظ کند. وقتی که این اتفاق رخ میدهد مایعی به ریهها نشت میکند، که این مسئله تنفس را دشوارتر خواهد کرد.
4-2 خستگی
اگر قلب شما به درستی پمپاژ نکند، مغز، خون را از مناطقی از بدن برای مغز و سایر اندامهای حیاتی، میگیرد که اهمیت کمتری دارند مانند: عضلات در اندام تحتانی. این مسئله میتواند موجب شود در دست و پای خود احساس ضعف کنید. ممکن است برای انجام کارهای روزمره مانند بالا رفتن از پله و یا راه رفتن در اتاق احساس خستگی کنید. همچنین ممکن است احساس سبکی سر به شما دست دهد.
4-3 تهوع
شما ممکن حالت تهوع داشته باشید و یا فقط ممکن است احساس سیری کنید، طوری که نمیتوانید بیشتر غذا بخورید. در هر صورت، حالت تهوع میتواند به بی اشتهایی منجر شود. این اتفاق بدین دلیل رخ میدهد که دستگاه گوارش خون و اکسیژن کافی دریافت نمیکند.
4-4 تند تند زدن قلب
این نشانه یک علامت هشدار دهنده شایع است. وقتی که قلب شما به اندازه کافی خون پمپاژ نمیکند، بدن شما میداند. این مشکل میتواند به چندین روش جبران شود:
- با اضافه کردن عضله به قلب برای فشار با شدت بیشتر.
- با بزرگ کردن قلب، بنابراین قلب میتواند کشش پیدا کند و بهتر پمپاژ انجام دهد.
- با ایجاد ضربان قلب سریعتر.
-
4-5 سردرگمی
ممکن است سردرگم و یا کسل به نظر برسید. ممکن است گیج شوید، و یا دچار فراموش کاری شوید. هنگامی که اندامهای دیگر به دلیل نرسیدن خون کافی، به خوبی کار نمیکنند، برخی از مواد در خون (مثل سدیم) را تحت تأثیر قرار میدهند. این مسئله میتواند بر مغز شما نیز تأثیر بگذارد.
5- معمولاً هیچ درمان قطعی برای این مشکل وجود ندارد، اما میتوان آن را تحت کنترل درآورد. به طور معمول، برنامه درمانی شامل چیزهایی مانند ورزش و رژیم غذایی کم سدیم میباشد. پزشک ممکن است از شما بخواهد که روزانه خود را وزن کنید تا مطمئن شود که شما سیال بیش از حد نگه نداشتهاید. همچنین نیاز به پیگیری میزان مایعیکه روزانه میخورید یا مینوشید، دارید. باید دارو مصرف کنید. احتمالاً به مدیریت استرس و پرهیز از مصرف کافئین نیز نیاز دارید. پزشک ممکن است عمل جراحی برایدستگاههای ایمپلنت به منظور کمک به قلب شما را نیز توصیه کند.
6- این بیماری بر زندگی شما غالب نمیشود. به آنچه که با شرایط خود میتوانید انجام دهید تمرکز کنید، نه آنچه که دوست دارید انجام دهید. ممکن است مجبور باشید مهمترین کارها را انتخاب کنید و از انجام برخی از کارهای دیگر اجتناب کنید. ممکن است مجبور به استراحت کردن نیز باشید.