ورود کاربراندرخواست عضویت استان : شهر :

جستجو پیشرفته پزشکان

مشخصات فردی
نام پزشک :
نظام پزشکی :
جنسیت :
بیمه
نوع بیمه :
تخصص
تخصص :
موقعیت مکانی
استان :
خیابان :

جستجو پیشرفته مراکز پزشکی

مشخصات کلی
نام مرکز :
نوع بیمه :
موقعیت مکانی
استان :
خیابان :
« بازگشت به لیست مقالات
10 / 10
از 1 کاربر

چگونه خواب نوزاد را تنظیم کنیم؟

پنجشنبه 31 فروردین 1396 | نظرات کاربران ( 0 ) | نویسنده : مدیریت

 بهتر است بدانیم که خواب نوزاد در اغلب موارد پیرو خواب مادر در دوران بارداری است. دیده می شود که نوزادان در ساعاتی که مادر در دوران بارداری خواب بوده است بهتر می خوابند. این موضوع به طور ویژه در مورد ماه آخر بارداری مصداق پیدا می کند. در ماه آخر بارداری به دلیل اینکه مادر فشار زیادی را از نظر جسمی و روانی تحمل می کند، مجبور است فقط روی پهلوی چپ بخوابد، برای چرخیدن در حین خواب حتماً باید بیدار شود، بنشیند و سپس به روی پهلوی دیگرش بخوابد، ممکن است در خوابیدن با مشکلات زیادی روبرو باشد که نهایتاً منجر به بیدار شدن وی شود. جنین نیز از این روند خواب و بیداری مادر پیروی می کند و بعد از تولد و در دوران نوزادی که مادر می خواهد بخوابد، اجازه ی خوابیدن شبانه را به مادر نمی دهد.

نکته ی مهم دیگر این است که از ابتدای دوران نوزادی، خواب نوزاد را به گونه ای تنظیم کنیم که با زمان خواب پدر و مادر یکی دوساعت تفاوت داشته باشد. مثلاً اگر پدر و مادر ساعت یازده شب می خوابند، نوزاد را ساعت نه شب بخوابانیم. این امر کمک می کند زن و شوهر زمانی را تنها صرف یکدیگر کنند و به خلوت خود بپردازند. در ضمن وقتی نوزاد بزرگتر شد، چون عادت کرده است رأس ساعت خاصی به خواب برود، انتظار ندارد که همه ی اعضای خانواده را بخواباند و بعد خودش بخوابد(این موضوع مشکل شایعی است و خانواده های بسیاری با آن دست و پنجه نرم می کنند)

دلایل بیدار ماندن نوزاد

نوزادان معمولاً تا شش هفته بعد از تولد(چهل روز)به دلایل متعددی شب ها را بیدار می مانند. یکی از این دلایل دردهای ناشی از در آغوش گرفته شدن در طول روز است. نوزادانی که در طول روز زیاد در آغوش گرفته می شوند، شب ها درد زیادی را در نواحی گردن و شانه ها احساس می کنند. برای بر طرف کردن این مشکل می توان از در آغوش گرفتن های غیر ضروری در طول روز اجتناب کرد و یا در صورتی که در آغوش گرفتن نوزاد ضرورت دارد(مثلاً هنگامی که گریه می کند، شیر می خواهد یا پوشکش را خیس کرده است(حتماً او را روی یک سطح نسبتاً نرم(مثل تشک کوچک) گذاشت.

موضوع دیگری که علل اصلی بیدار ماندن نوزاد در شش هفته ی ابتدایی است، دل درد است.اغلب نوزادان تا مدتی بعد از تولد(که ممکن است تا شش ماه هم طول بکشد)دچار دل دردهایی می شوند که معمولاً از غروب شروع شده و تا نزدیک صبح ادامه دارد. در این مورد توصیه می شود حتماً به پزشک متخصص اطفال مراجعه کرد. داروهای بسیار موثری برای دل درد نوزادان وجود دارد که می تواند درد نوزاد و رنج خانواده را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

نکاتی برای تنظیم خواب نوزاد

همزمان با برطرف کردن مواردی که به آن ها اشاره شد، باید خواب نوزادمان را تنظیم کنیم. ابتدا متذکر می شوم که این کار نیاز به یک مادر و پدر صبور دارد. بعضی وقت ها بخصوص در اوایل اجرای این برنامه ممکن است شرایط آنگونه که ما انتظار داریم پیش نرود اما به تدریج، نوزاد ما یاد می گیرد که چگونه در ساعت مشخصی به خواب برود.

 

عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :

تبلیغات

نظر سنجـــی

نظر سنجی ای به ثبت نرسیده است

پر مخاطب ترین پزشکان