پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع دو با کمک پروتیین های گیاهی
محققان می گویند: رژیم غذایی سرشار از پروتیین های گیاهی به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دو کمک می کند؛ این در حالی است که پروتیین حاصل از گوشت خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد.
به گزارش سایت پزشکان ایران به نقل از ایرنا : مصرف گوشت بارها به عنوان یک متغیر مرتبط با دیابت مطرح شده و تحقیقات قبلی ارتباط میان مصرف زیاد پروتیین حیوانی و افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع دو را نشان داده است؛ به ویژه مصرف زیاد گوشت قرمز فراوری شده در این خصوص موثر نشان داده شده است.
در دست آورد های جدید محققان پی برده اند: موید مجموعه در حال گسترش از شواهدی است که نشان می دهند منبع پروتیین رژیم های غذایی می تواند برای تغییر خطر ابتلا به دیابت نوع دو مهم باشند.
محققان در این مطالعه ارتباط هایی را میان منابع پروتیین های مختلف رژیم غذایی و خطر ابتلا به دیابت نوع دو بررسی کردند. آنها برای این کار از داده های یک مطالعه که توسط دانشگاه 'فنلاند شرقی' انجام شده بود، استفاده کردند و متوجه شدند که ارتباط میان رژیم غذایی مملو از گوشت با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع دو به طور کلی در همه انواع گوشت از جمله گوشت های قرمز، سفید و انواع گوش های فراوری شده و فراوری نشده وجود دارد.
این مطالعه نشان داد، خطر ابتلا به دیابت نوع دو در مردانی که بیشترین مصرف پروتیین گیاهی را داشتند در قیاس با مردانی که کمترین مصرف این پروتیین را داشتند، 35 درصد کمتر بود.
به گفته محققان، ارتباط میان مصرف پروتیین گیاهی و کاهش خطر ابتلا به دیابت را احتمالا می توان با تاثیر پروتیین گیاهی رژیم غذایی بر سطح قند خون توضیح داد.
علاوه بر این محققان با استفاده از یک الگوی رایانه ای برآورد می کنند که جایگزین کردن پنج گرم پروتیین حیوانی با پروتیین گیاهی در روز خطر ابتلا به دیابت را تا 18 درصد کاهش می دهد.