ورود کاربراندرخواست عضویت استان : شهر :

جستجو پیشرفته پزشکان

مشخصات فردی
نام پزشک :
نظام پزشکی :
جنسیت :
بیمه
نوع بیمه :
تخصص
تخصص :
موقعیت مکانی
استان :
خیابان :

جستجو پیشرفته مراکز پزشکی

مشخصات کلی
نام مرکز :
نوع بیمه :
موقعیت مکانی
استان :
خیابان :
« بازگشت به لیست مقالات
10 / 10
از 1 کاربر

معرفی بیماری آریتمی قلبی (بی نظمی ضربان قلب)

تعریف

بی نظمی ضربان قلب یا آریتمی قلبی  به معنی غیرطبیعی بودن ریتم قلب است. ریتم طبیعی قلب از گره سینوسی آغاز شده و پس از انتقال به گره دهلیزی-بطنی در بطنها منتشر می‌شود. در نتیجه این نحو هدایت تحریک الکتریکی، ابتدا دهلیز و با فاصله کمی بطن‌ها منقبض می‌شوند. ریتم طبیعی قلب بین شصت تا صد ضربان در دقیقه‌است. به کندی ریتم قلب برادی کاردی و به تندی ریتم قلب تاکی کاردی می‌گویند. برادیکاردی گاه فیزیولوژیک است مانند افراد ورزشکار و گاه پاتولوژیک است مانند برادیکاردی ناشی از سکته قلبی.تاکیکاردی نیز همینگونه است. همچنین ممکن است موج تحریک الکتریکی قلب در نقطه‌ای از مسیر کند یا متوقف شود که به آن بلوک قلبی می‌گویند. گاه ممکن است نقطهٔ دیگری از قلب جای گره سینوسی را به عنوان کانون شروع کننده موج تحریک الکتریکی قلب بگیرد که آن را ضربان اکتوپیک می‌نامند.

فیبریلاسیون دهلیزی و فیبریلاسیون بطنی انوع دیگری از آریتمی قلبی هستند که تحریک الکتریکی مسیر مشخصی را در قلب طی نمی‌کند و سلولهای دهلیز یا بطن به صورت نامنظم تحریک می‌شوند. در نوع دیگری از آریتمی قلبی، ضربان دهلیز و بطن از هم منفک شده‌اند و هر کدام با ریتمهای مجزا و از مراکز مجزا تحریک می‌شوند (انفکاک دهلیزی بطنی).

علائم و نشانه ها

تپش قلب یا ضربان سریع در قفسه سینه، احساس خستگی یا سرگیجه،  بیهوشی ناگهانی،  تنگی نفس، درد قفسه سینه

علل و عوامل خطرساز

آریتمی خفیف ممکن است در اثر مصرف بیش از حد ترکیبات الکلی، سیگار کشیدن، کافئین، استرس یا ورزش ایجاد شود. شایع  ترین علت آریتمی، بیماری  های قلبی خصوصاً بیماری عروق کرونر (عروق خون رسان به قلب)، عملکرد غیر طبیعی دریچه  های قلب و نارسایی قلب است. آریتمی ممکن است در اثر  صدمه فیزیکی به قلب مانند  حمله قلبی، وقفه  درجریان خون قلب  که باعث کاهش اکسیژن به  میوکارد ، عدم تعادل شدید الکترولیت، و عوارض جانبی دارو ها رخ  دهد. . با این حال، آریتمی می  تواند بدون علت مشخصی نیز ایجاد شود.

درمان بیماری

بستگی به نوع آریتمی دارد. برخی آریتمی  های خفیف نیازی به درمان ندارند. دیگر آریتمی  ها با دارو درمان می  شوند. اگر علت آریتمی، دیگر بیماری  ها باشد، هدف از درمان، بهبود آن بیماری خواهد بود. در موارد خیلی شدید، درمان  های دیگری انجام می  شود:

 ضربان ساز مصنوعی: وسیله  ای الکتریکی است که روی قفسه سینه و زیر پوست قرار داده می  شود. این وسیله کمک می  کند که قلب ضربان منظم داشته باشد، خصوصاً  زمانی  که ضربان قلب خیلی آهسته می  شود.

 دفیبریلاسیون قلبی (شوک الکتریکی خیلی خفیف): باعث توقف ریتم  های غیر طبیعی و شروع ریتم طبیعی می  شود.

جراحی :آریتمی  های خاصی را می  توان با جراحی اصلاح کرد. برای مثال، آریتمی  هایی که ناشی از بیماری  های عروق کرونر است را می  توان با عمل جراحی (ایجاد مسیر خون رسانی جدید) بهبود بخشید. وقتی آریتمی به وسیله ناحیه مشخصی از قلب ایجاد می شود، گاهی اوقات می  توان آن ناحیه از قلب را تخریب کرد یا به وسیله عمل جراحی آن قسمت را برداشت.

پیشگیری

تغییر سبک زندگی از قبیل ترک سیگار و الکل و کاهش وزن و تغییر رژیم غذایی می­تواند به پیشگیری از این بیماری کمک کند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :

تبلیغات

نظر سنجـــی

نظر سنجی ای به ثبت نرسیده است

پر مخاطب ترین پزشکان