بیماری سندرم پلی کیستیک ارتباط مستقمی با مقاومت به انسولین ،ناهماهنگیهای چربی خون ،تورم های پیشرفته دارد .
بیماری سندرم پلی کیستیک با استفاده اسیدهای چرب غیراشباع با یک باند دوگانه MUFAو اسید های چرب امگا3 (n-3PUFA) تا اندازه ای بهتر خواهند شد.
محققین با هدف مقایسه تاثیر MUFAموجود در بادام نسبت به محتوای امگا 3 و امگا 6 موجود در گردو و بررسی تاثیرات آنها بر پارامترهای متابولیکی و آندوکرینی موثر در بروز سندرم پلی کیستیک ، مطالعه ای را طراحی نمودند.
در این مطالعه 31 بیمار مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک به صورت تصادفی انتخاب شده و روزانه مقداری گردو و بادام با محتوای 31 گرم روغن کامل به مدت 6 روز به آنها خورانده شد. به منظور مقایسه و نتیجه گیری، تست های مربوط به پارامترهای آنتروپومتریک، محتوای چربی، فسفولیپید، نشانه های التهابی، آندروژنز، تست خوراکی تحمل گلوکز، تست وریدی مربوط به عدم تحمل به گلوکزدر ابتدای شروع مطالعه و انتهای آن انجام گرفت.
طبق نتایج به دست آمده، وزن افراد در طی مطالعه ثابت باقی ماند. مصرف گردو سبب بالارفتن نسبت امگا3 به امگا 6 در محتوای رژیم غذایی و فسفولیپید های خون گردید. مصرف گردو همچنین LDLرا تا 6% و آپوپروتئین Bرا تا 11% کاهش داد. همچنین مصرف بادام سبب کاهش سطح LDLتا 10% و آپوپروتئین Bتا 9% شد. مصرف گردو نیز سبب افزایش میزان پاسخ به انسولین تا 26% گردید.
نکته عملی: دریافت مغزها تاثیرات سودمندی بر سطح لیپیدهای پلاسما و هورمون های آندروژن در سندرم پلی کیستیک دارد. لذا به افرادی که مبتلا به این سندرم بوده و یا در گروه در معرض خطر قرار دارند توصیه می شود تا با در نظر گرفتن کالری دریافتی کل، مصرف مغزها به خصوص بادام و گردو را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
برای ورود به صفحه شخصی فریبا الماسی ، متخصص بیماریهای زنان , زایمان و نازایی ، جراحی لاپاروسکوپی و کولپوسکوپی و استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران کلیک کنید .
( عضو کانال تلگرامی شوید لطفا روی عکس زیر کلیک نمایید )