با توجه به یک مطالعه هفت ساله، احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ در افراد ماهی خوار یا پسکیترینیسم (گیاه خوارانی که هیچ گوشتی جز گوشت دریایی مانند ماهی مصرف نمی کنند) در مقایسه با افرادی که از رژیم غذایی همه چیز خوار استفاده می کنند، ۴۳ درصد کمتر است.
بر اساس مطالعات اخیر نشان داده شده است که حذف گوشت قرمز و استفاده از رژیم غذایی گیاهی که شامل ماهی است عامل اصلی برای جلوگیری از سرطان روده بزرگ است.
براساس آمار جامعه سرطان آمریکا، سرطان روده سومین نوع سرطان شایع و سومین علت عمده مرگ و میر بیماران سرطانی است. این بیماری به دلیل احتمال بالای مرگ در مراحل اولیه، بسیار خطرناک است و تشخیص آن در مراحلی که خطر کمتری دارد بسیار دشوار است.
یافته های مطالعاتی حاکی از آن است که خطر ابتلا به سرطان روده در افرادی که رژیم کامل گیاهی خود را به رژیم ماهی خواری تغییر می دهند، احتمال خطر ابتلا به سرطان روده ۲۷ درصد کاهش می یابد.
محققان می گویند اسیدهای چرب امگا-۳ ممکن است دلیل اصلی کاهش خطر سرطان در گروه ماهی خوار است.
سرطان روده بزرگ که به نامهای سرطان کولون، سرطان رکتوم یا چنگار روده بزرگ نیز شناخته میشود، به رشد سلولهای سرطانی در کولون یا رکتوم (بخشی از روده بزرگ) گفته میشود.
این بیماری به دلیل رشد غیرطبیعی سلولها اتفاق میافتد که میتوانند به بافتهای دیگر بدن حمله کنند یا در آنها تکثیر یابند.
نشانهها و علائم سرطان روده بزرگ میتواند شامل مواردی همچون خون در مدفوع، تغییر در حرکتهای روده، کاهش وزن و خستگی همیشگی باشد.