نتایج یک مطالعه نشان می دهد که دادن ویتامین دی به نوجوانان چاق فایدی برای سلامت قلب و یا کاهش خطر ابتلا به دیابت ندارد و می تواند عواقب ناخواسته افزایش کلسترول و ذخیره چربی تری گلیسرید به همراه داشته باشد.
محققان کلینیک مایو در این مطالعه اثرات مکمل های ویتامین دی را بر کودکان چاق برای مدت 10 سال مورد بررسی قرار دادند.
از هر پنج نوجوان آمریکایی یک نفر چاق است و بیش از یک سوم اضافه وزن دارند.همچنین چند مطالعه نشان داده اند که ارتباطاتی میان کمبود ویتامین دی و یک سری عوارض پزشکی مرتبط با وزن از جمله بیماری های قلبی و عروقی و مقاومت بدن نسبت به انسولین، وجود دارد.
در نتیجه ، مراقبان بهداشتی اغلب در تلاش برای آهسته کردن و یا برعکس کردن برخی از عوارض بالینی مرتبط با چاقی شروع به دادن دوز بالای مکمل ویتامین دی می کنند.
دکتر کومار می گوید: ما از مشاهده اینکه ویتامین دی فواید سلامتی زیادی ندارد متعجب شدیم. ما نمی گوییم که مصرف مکمل های ویتامین دی در دوزهای قابل قبول بد است و از سوی دیگر می دانیم که بیشتر نوجوانان چاق کمبود ویتامین دی دارند.
محققان در این مطالعه نوجوانان چاق را مورد بررسی قرار دادند زیرا این جمعیت در معرض افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی قرار دارند.
با این حال محققان خواستار انجام مطالعات بیشتری برای بررسی اثرات طولانی مدت مصرف مکمل ویتامین دی در نوجوانان و کودکان شدند.
دکتر کومار متذکر می شود که مصرف بسیار زیاد ویتامین دی موجب ابتلا به وضعیتی به نام مسمومیت ویتامین دی می شود که به اشتهای کم، تهوع، استفراغ و عوارض کلیه منجر می شود.
این مطالعه با عنوان اثر درمان با ویتامین D3 بر عملکرد اندوتلیال در نوجوانان چاق در مجله Pediatric Obesity منتشر شده است.
منبع:ایرنا