ورود کاربراندرخواست عضویت استان : شهر :

جستجو پیشرفته پزشکان

مشخصات فردی
نام پزشک :
نظام پزشکی :
جنسیت :
بیمه
نوع بیمه :
تخصص
تخصص :
موقعیت مکانی
استان :
خیابان :

جستجو پیشرفته مراکز پزشکی

مشخصات کلی
نام مرکز :
نوع بیمه :
موقعیت مکانی
استان :
خیابان :
« بازگشت به لیست اخبار
10 / 10
از 1 کاربر

مقاومت میکروبی، نتیجه مصرف خود سرانه آنتی بیوتیک است

چهارشنبه 20 اسفند 1393 | نظرات کاربران ( 0 )

مقاومت میکروبی، نتیجه مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک است که باعث آسیب جدی به سیستم بدن می شود.

به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (وب دا)؛ دکتر فریده یونسی رییس اداره تحقیق و توسعه آموزش مردمی و اطلاع رسانی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز، اظهار کرد: عامل اصلی برخی عفونت های ویروسی همچون عفونت های تنفسی که از شایعترین عفونت ها است، ناشی از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک است.

وی با بیان اینکه آنتی بیوتیک روی ویروس بیماری زا تاثیری ندارد، افزود: استفاده خودسرانه  و بدون تجویز پزشک ازآنتی بیوتیک ها نه تنها سودمند نیست بلکه منجر به وارد کردن آسیب جدی به بدن می شود.

یونسی تاکید کرد: تاثیر آنتی بیوتیک بر روی باکتری ها است و تشخیص نوع عفونت و لزوم استفاده از آن تنها با نظر پزشک باید صورت بگیرد.

رییس اداره تحقیق و توسعه آموزش مردمی و اطلاع رسانی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به اینکه مهمترین اختلالی که مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک می تواند ایجاد کند، مقاومت میکروبی است، خاطرنشان کرد: مقاومت آنتی‌بیوتیکی زمانی ایجاد می‌شود که باکتری به گونه‌ای تغییر ‌کند که اثر دارو را کم یا کاملا از بین ببرد و این باکتری تغییریافته زنده می‌ماند و باعث واردن کردن آسیب‌های جدی به بدن می شود.

کارشناس ارشد دارویی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز، در ادامه با بیان اینکه مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک می تواند برای خود فرد نیز مشکلاتی ایجاد کند، تصریح کرد: آنتی بیوتیک ها ممکن است مواردی همچون منع مصرف و یا تداخلات دارویی هم داشته باشند و نباید در زمان های فیزیولوژیکی خاصی همانند بارداری و شیردهی  مصرف شوند و به همین دلیل توصیه می شود تنها با مشاوره پزشک اینگونه داروها مصرف شود.

یونسی در عین حال تاکید کرد: در صورت مصرف نابجای دارو، نه تنها باعث به هدر رفتن منابع و تحمیل هزینه های سنگین برای مصرف کننده می شود،  بلکه باعث به هدر رفتن یارانه ای که از سوی دولت و وزارت بهداشت به این داروها اختصاص داده شده است نیز می شود.

وی با بیان اینکه نباید آنتی‌بیوتیک را برای مصارف بعدی نگه  داری کرد، اظهار کرد: پس از دوره‌ی درمان، می بایست داروهای باقیمانده دور ریخته شود.

یونسی در پایان با بیان اینکه گاهی پزشک دارویی برای بیمار تجویز می کند، اما بیمار پس از مشاهده نشانه های بهبودی آن را دارو را استفاده نمی کند و دارو را قطع می کند، تاکید کرد: بیمار باید دوره‌ی درمان را براساس دستور پزشک کامل کند و چنانچه در بین دوره، احساس بهبودی دست داد، مصرف آنتی‌بیوتیک قطع نشود زیرا که اگر درمان کامل نشود، مقداری از باکتری‌ها درون بدن باقی می‌ماند و این خود باعث عفونت دوباره می‌شود.

منبع: وزارت بهداشت

عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :

تبلیغات

نظر سنجـــی

نظر سنجی ای به ثبت نرسیده است

پر مخاطب ترین پزشکان