ورود کاربراندرخواست عضویت استان : شهر :

جستجو پیشرفته پزشکان

مشخصات فردی
نام پزشک :
نظام پزشکی :
جنسیت :
بیمه
نوع بیمه :
تخصص
تخصص :
موقعیت مکانی
استان :
خیابان :

جستجو پیشرفته مراکز پزشکی

مشخصات کلی
نام مرکز :
نوع بیمه :
موقعیت مکانی
استان :
خیابان :
« بازگشت به لیست اخبار
10 / 10
از 1 کاربر

نوبل پزشکی سال 2015/ تقدیر از تلاش ها برای درمان بیماری های انگلی

دوشنبه 13 مهر 1394 | نظرات کاربران ( 0 )

پس از ده ها پیشرفت محدود در زمینه ابداع درمان های بادوام برای بیماری های انگلی، دستاوردهای علمی 'ویلیام سی کمپل'، 'ساتوشی امورا' و 'یویو تو' در زمینه مقابله موثر با این بیماری ها، جایزه نوبل پزشکی 2015 را برای آنها به ارمغان اورد.

بیماری های ناشی از انگل ها هزاران سال است که انسان را گرفتار کرده است و یک مشکل عمده سلامتی در جهان به شمار می رود. بیماری های انگلی به ویژه فقیرترین مناطق جهان را تحت تاثیر قرار داده است و مانع بزرگی در برابر ارتقای سلامت و رفاه انسان به شمار می روند.

سه برنده مشترک جایزه نوبل پزشکی در سال 2015 روش هایی موثر در درمان برخی از مخرب ترین بیماری های انگلی ارائه کرده اند.

'ویلیام سی کمپل' و 'ساتوشی امورا' داروی جدیدی به نام Avermectin ابداع کرده اند که مشتقات آن موجب کاهش چشمگیر شیوع نابینایی رودخانه ای و فیلاریازیس لنفاوی است. این دارو همچنین روی شمار زیادی از سایر بیماری های انگلی موثر است.

'یویو تو' نیز موفق به کشف داروی Artemisinin شده است؛ این دارو میزان مرگ و میر بیماران مبتلا به مالاریا را به اندازه زیادی کاهش داده است.
این دو اکتشاف ابزارهای جدیدی در اختیار انسان برای مبارزه با این بیماری های ناتوان کننده قرار داده است. بیماری هایی که هر سال صدها میلیون نفر را مبتلا می کنند.
ساتوشی اومورا که یک میکروبیولوژیست ژاپنی و متخصص جداسازی محصولات طبیعی است، محور توجه خود را بر گروهی از باکتری ها به نام Streptomyces متمرکز کرد؛ این باکتری در خاک زندگی می کند و به تولید مجموعه ای از عوامل با فعالیت های ضد باکتری معروف است.
اومورا با بهره بردن از مهارت های زیاد خود در ابداع روش های منحصر به فرد برای کشت در مقیاس زیاد و نیز برای تعیین خصوصیات این باکتری، موفق شد که گونه های جدیدی از Streptomyces را از نمونه های خاک جدا کند و آنها را با موفقیت در آزمایشگاه کشت دهد.
وی از هزاران کشت متفاوت، حدود 50 کشت را که به نظر می رسید امیدوار کننده تر از بقیه هستند، جدا کرد. یکی از این کشت ها یعنی Streptomyces avermitilis منبع داروی Avermectin است.

ویلیام سی کمپل که به عنوان متخصص زیست شناسی انگل در آمریکا فعالیت می کند، کشت های Streptomyces اومورا را بدست آورد و اثر بخشی آنها را مورد بررسی قرار داد.
کمپل نشان داد که یک مولفه از یکی از این کشت ها تاثیر زیادی در مقابله با انگل ها در حیوانات خانگی و مزرعه ای دارد.
این عامل فعال زیستی تصفیه شد و Avermectin نام گرفت که اصلاح شیمیایی آن، به تولید مولفه ای موثرتر به نام Ivermectin منجر شد.
پس از آزمایش Ivermectin روی افراد مبتلا به عفونت های انگلی، مشخص شد که این دارو به طور موثری لارو انگل را می کشد.
در مجموع همکاری های اومورا و کمپل به ابداع طبقه جدیدی از داروها منجر شد که تاثیر خارق العاده ای علیه بیماری های انگلی دارند.

ویلیام کمپل در سال 1930 در راملتون در ایرلند به دنیا آمد. وی مدرک کارشناسی خود را در سال 1952 از کالج ترینیتی در دانشگاه دوبلین گرفت و مدرک دکترای خود را در سال 1957 از دانشگاه ویسکانسین مدیسون آمریکا دریافت کرد.
وی از سال 1957 تا سال 1990 در موسسه تحقیقات درمانی 'مرک' به کار مشغول شد. وی اکنون یک اساتید ممتاز تحقیق در دانشگاه درو در نیوجرسی آمریکا است.

ساتوشی اومورا در سال 1935 در ژاپن به دنیا آمد. وی مدرک دکترای خود را در سال 1968 در رشته علوم داروشناسی از دانشگاه توکیو دریافت کرد و در سال 1970 نیز دکترای شیمی را از دانشگاه علوم توکیو گرفت. وی اکنون استاد ممتاز دانشگاه کیتاساتو است.

یویو تو در سال 1930 در چین به دنیا آمد . وی در سال 1955 از دانشگاه پزشکی پکن فارغ التحصل شد و از سال 1965 تا 1978 به عنوان استادیار در آکادمی طب سنتی چین مشغول به کار بود. در سال 1985 استاد همین آکادمی شد و از سال 2000 به عنوان استاد ارشد آکادمی طب سنتی چین فعالیت می کند.

جایزه نوبل در سال ۱۸۹۵ به وصیت آلفرد نوبل کارخانه دار و شیمیدان سوئدی که بیشتر او را به دلیل ابداع دینامیت می شناسند، پایه گذاری شد و هر سال در پنج زمینه پزشکی، فیزیک، شیمی، ادبیات و صلح اعطا می شود.

منبع:ایرنا

 

عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :

تبلیغات

نظر سنجـــی

نظر سنجی ای به ثبت نرسیده است

پر مخاطب ترین پزشکان