مطالعات محققان نشان می دهد که چُرت بیش از 60 دقیقه خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را 46 درصد افزایش می دهد؛ در حالی که چرت کوتاه تر از این زمان تاثیری در ابتلا به دیابت ندارد.
مطالعات محققان دانشگاه توکیو ژاپن نشان می دهد که خواب آلودگی بیش از حد نیز احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 را 56 درصد افزایش می دهد.خواب کافی یکی از بخش های کلیدی زندگی سالم است و نقش مهمی در سلامت جسمی و ذهنی ایفا می کند. نداشتن خواب کافی می تواند منجر به خواب آلودگی در طول روز و چرت نیم روزی شود.
بر اساس گزارش بنیاد ملی خواب، چرت کوتاه 20 تا 30 دقیقه ای می تواند منجر به بهبود خلق و خو، هوشیاری و بهبود عملکرد مغز شود؛ ولی خواب نیم روزی بیش از 10 تا 20 دقیقه، منجر به بروز یک حالت فیزیولوژیکی به نام 'اینرسی' خواب می شود. اینرسی خواب به احساس گیجی و رخوت پس از خواب عمیق گفته می شود. چرت طولانی مدت اثر مخربی بر کیفیت و طول خواب شب دارد و احتمال ابتلا به دیابت را افزایش می دهد. بسیاری از عوامل خطر دیابت نوع 2 از جمله عدم فعالیت بدنی، وزن و رژیم غذایی نامناسب، به شیوه زندگی مرتبط هستند.
در ادامه این تحقیقات آمده است چرت طولانی روزانه احتمال آپنه خواب (قطع موقت سیستم تنفسی در خواب) در شب را افزایش می دهد که با سکته مغزی و بیماری های قلبی عروقی همراه است.
دیابت به علت ناتوانی بدن در تولید یا مصرف انسولین بوجود می آید. انسولین ماده ای است که توسط لوزالمعده تولید می شود و نقش آن استفاده از قند به عنوان عظیم ترین منبع انرژی بدن است.
بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، 347 میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به دیابت هستند و پیش بینی می شود که دیابت هفتمین عامل مرگ و میر در سال 2030 خواهد بود.
در آمریکا حدود 29.1 میلیون نفر به دیابت مبتلا هستند؛ در حالیکه 27.8 درصد موارد هنوز تشخیص داده نشده اند. خطر ابتلا به دیابت با افزیش سن، بیشتر می شود. نتایج این مطالعه در پنجاه و یکمین نشست سالانه اروپا برای مطالعه دیابت مطرح شده است.
منبع:ایرنا