رئیس کلنیک سقط مکرر مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری پژوهشگاه ابن سینا با بیان این که زایمان زودرس عوارض پزشکی برای نوزادان در پی دارد، گفت: یکی از عوارض جدی که زایمان زودرس می تواند به وجود آورد، فلج مغزی نوزادان است.
به گزارش سایت پزشکان ایران به نقل از ایرنا ؛دکتر سهیلا انصاری پور افزود: البته این موضوع بستگی به وزن زمان تولد نوزاد و سن حامگی دارد. هرچه سن حاملگی و وزن موقع تولد پایین تر باشد، احتمال بروز فلج مغزی نوزادان بیشتر است.
وی زمان مناسب بین دو بارداری را بیشتر از 18 ماه اعلام و اظهار کرد: در مطالعات انجام شده در زمینه فاصله مناسب بارداری نشان داده شده است که اگر فاصله گذاری مناسب بین زایمان ها صورت نگیرد احتمال زایمان زودرس و پایین بودن وزن نوزاد وجود دارد.
رئیس کلنیک سقط مکرر مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری پژوهشگاه ابن سینا با یادآوری این که رعایت نکردن فاصله گذاری مناسب در بارداری ها، سبب کم خونی در مادران می شود، گفت: کلسیم و آهن از جمله مواد مغذی است که در دوران بارداری مصرف می شوند و برای تامین آنها نیاز به زمان مناسب می باشد که اگر رعایت نشود هم به مادر و هم به نوزاد آسیب می رسد.
انصاری پور همچنین بیان کرد: فاصله گذاری مناسب بارداری از لحاظ تربیتی و روانی فرزندان هم بسیار اهمیت دارد و امکان توجه مناسب و بیشتر به فرزند را به طور جداگانه فراهم می آورد.
وی به انجام مطالعه ای در اوهایوی آمریکا روی 454 هزار و 716 مورد تولد زنده اشاره کرد و اظهارکرد: مادرانی که فاصله بارداری کمتر از 12 ماه داشتند احتمال زایمان زودرس آنها 53.3 درصد بود که در مقایسه با فاصله گذاری بیشتر از 18 ماه این مقدار به 37.5 درصد رسید.
انصاری پور افزود: در مورد مادرانی هم که عمل سزارین داشته اند، باید فاصله زمانی رعایت شود تا دچار آسیب نشوند. اگر فاصله زمانی بین بارداری ها کمتر از 18 ماه باشد، خطر پارگی رحم در مادران سه برابر بیشتر از زنانی است که این فاصله در آنها بیشتر از 18 ماه است.
فوق تخصص نازایی ادامه داد: مطالعه دیگری نیز روی مادرانی انجام شده است که عمل سزارین انجام داده اند و براساس آن، اگر فاصله دو بارداری کمتر از 6 ماه باشد در مقایسه با بیشتر از 6 ماه، خطر پارگی رحم سه برابر است.