ورود کاربراندرخواست عضویت استان : شهر :

جستجو پیشرفته پزشکان

مشخصات فردی
نام پزشک :
نظام پزشکی :
جنسیت :
بیمه
نوع بیمه :
تخصص
تخصص :
موقعیت مکانی
استان :
خیابان :

جستجو پیشرفته مراکز پزشکی

مشخصات کلی
نام مرکز :
نوع بیمه :
موقعیت مکانی
استان :
خیابان :
« بازگشت به لیست اخبار
10 / 10
از 1 کاربر

چاقی گریبانگیر شهروندان کم درآمد

دوشنبه 23 مرداد 1396 | نظرات کاربران ( 0 )

«عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: آمار اولیه یک مطالعه جدید نشان می دهد که چاقی در سال های اخیر در بین افراد کم درآمد شایع شده است و آنان بیشتر در معرض اضافه وزن قرار دارند.»

 به گزارش سایت پزشکان ایران به نقل از ایرنا ؛ دکتر عبدالرضا نوروزی در گفتگوی روز دوشنبه گفتند: این مطالعه که حاصل بررسی آمار گرداوری شده توسط مراکز بهداشتی و پروژه های تحقیقاتی پژوهشگاه غدد و متابولیسم و دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران در هفت سال گذشته است، نشان می دهد که آمار چاقی در مناطق مختلف تهران طی این مدت تغییر کرده و شیوع چاقی و اضافه وزن در افراد با سطح بالای درآمد در حال کاهش است و در افراد با سطح پایین درآمد، بیشتر شده است.

به گفته نوروزی، خوراکی های سالم در سال های اخیر گران شده و برعکس غذاهای پرچرب و پرکالری ارزان شده است؛ موضوعی که می تواند سبب گرایش مردم به سمت مصرف غذاهای ناسالم شده باشد.
متخصص تغذیه توضیح داد: در سال های گذشته چاقی بیشتر گریبانگیر ساکنین شمال شهر تهران بود، اما این روند در سال های اخیر تغییر یافته است.
رئیس بخش تغذیه بالینی بیمارستان شریعتی تهران با اشاره به این که این روند در بین دانش آموزان هم مشاهده می شود، گفت: شیوع چاقی در دانش آموزانی نیز که در مدارس واقع در مناطق دارای ساکنان سطح اقتصادی متوسط به پایین تحصیل می کنند، بیشتر شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: چرایی تغییر صورت گرفته در حال بررسی است، اما به نظر می رسد گران شدن غذاهای سالم و نبود آگاهی و اطلاعات کافی در خصوص عوارض چاقی، نقش عمده ای در تغییر این روند دارد.
وی همچنین به مطالعه چاقی در 195 کشور از جمله ایران اشاره کرد و گفت: این مطالعه که در آن وضعیت و عوارض چاقی روی سلامت مردم کشورهای مختلف بررسی شده، نشان داده است که 17 درصد مرگ و میرهای مردم ایران وابسته به چاقی و عوارض آن است که عددی بزرگ و نگران کننده است.
وی اظهار کرد که اگر اقدامات پیشگیرانه را جدی تر بگیریم و چاقی را کنترل و درمان کنیم، تا حد زیادی مانع مرگ و میرهای ناشی از چاقی می شویم و جان افراد زیادی نجات می یابد.

** چاقی و اضافه وزن چیست:
بر اساس تعریف سازمان جهانی بهداشت (WHO)، اضافه وزن و چاقی به عنوان تجمع غیرطبیعی یا بیش از اندازه چربی در بدن که سلامتی فرد را مختل می کند، شناخته می شود.
نمایه توده بدنی(BMI): شاخص ساده ای برای ارزیابی نسبت وزن به قد است که به طور شایع برای طبقه بندی چاقی و اضافه وزن در افراد بزرگسال مورد استفاده قرار می گیرد. این شاخص از حاصل تقسیم وزن بر مجذور قد به دست می آید.
دور کمر(Waist circumference): دور کمر، فاصله بین پایین ترین دنده و خار ایلیاک در فردی است که با لباس سبک ایستاده و نفس خود را کاملاَ تخلیه کرده باشد. اندازه دور کمر بیش از 102 سانتی متر در مردان و بیش از 88 سانتی متر در زنان برای تعریف چاقی شکمی به کار برده می شوند. اندازه دور کمر امروزه توسط سازمان جهانی بهداشت به عنوان یک شاخص مرتبط با سلامتی و مرگ و میر پذیرفته شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرده است که اکنون در کشورمان 29  میلیون نفر چاق هستند یا اضافه وزن دارند.
به گفته ایرج حریرچی، 24.1 درصد بانوان ایرانی چاق هستند؛ یک سوم زنان، اضافه وزن دارند که در مجموع 60 درصد بانوان یا چاق هستند و یا اضافه وزن دارند.
وی ادامه داد : همچنین 13.9درصد مردان کشور به چاقی مبتلا هستند و 35.5 درصد اضافه وزن دارند.

 ( عضو کانال تلگرامی شوید لطفا روی عکس زیر کلیک نمایید )

اخبار پزشکی(سایت پزشکان ایران)
مطالب پیشنهادی
عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :

تبلیغات

نظر سنجـــی

نظر سنجی ای به ثبت نرسیده است

پر مخاطب ترین پزشکان