تلاش های صنفی برای حمایت از نامزدهای پزشک
از نظر علیرضا زالی نمایندگان مجلس سه دسته هستند: «یک گروه از نمایندگان سعی میکنند بهصورت منطقی و بدون آنکه حقوق شهروندی کسی ضایع شود، از حقوق جامعه پزشکی مراقبت میکنند. گروه دوم پزشکانی هستند که باوجودآنکه پزشک هستند هیچگاه به مسائل جامعه پزشکی ورود نکردند و این خیلی بد است و گروه سوم که ما تلخکامیهایی را از آنها داشتیم، افرادی بودند که متاسفانه از ظرفیتهای مجلس برای تخریب جامعه پزشکی استفاده کردند.»
زالی با اشاره به اینکه مهمترین کار امروز ما این است که گروه اول گروه هدف و اصلی ما باشند و از گروه سوم حذر کرد، عنوان کرد: این افراد قبل از اینکه مسائل صنفی پزشکان را تهدید کنند؛ منافع مردم را درخطر قرار میدهند. اینکه عدهای میگویند بودجهای که برای طرح تحول نظام سلامت صرف شد« در جیب پزشکان است یک دروغ بزرگ تاریخی است. »
اعضای هیئتعلمی دانشگاههای علوم پزشکی، حدود 8 ماه است که کارانه دریافت نکردهاند درحالیکه 20 درصد مالیات هم میپردازند. سیستم پلکانی درآمدها را به حداقل رسانده است. از سوی دیگربسیاری سازمانهای خصوصی ورشکسته شدهاند و سایه ورشکستگی بر سر برخی دیگر است، بیمههای تکمیلی به تعهدات خود عمل نمیکنند و کسورات بسیار بالایی از بیمارستانها مطالبه میشود. تعداد زیادی از داروخانهها و آزمایشگاههای ما از درخواست مطالبات بیمهای خود عقب هستند. این سناریو که بودجه طرح تحول در جیب پزشکان است را دوستان ما در مجلس میگویند نه غریبهها و قراراست که این افراد دوباره به مجلس نروند.
تقابل بین جامعه پزشکی و مردم، خیانت ملی است
رئیس سازمان نظام پزشکی تلاش برای نفع مردم و جامعه پزشکی را همجهت دانست و تصریح کرد: «تقابل بین جامعه پزشکی و مردم خیانت ملی است و خسران کننده در چنین شرایطی درجه اول بیماران و بعد مردم هستند. مصالح عمومی نظام سلامت و جامعه درهمتنیده شده است. اگر قانون حبس پزشکان موجب نگرانی جامعه پزشکان شود، پزشکان کمتر مسئولیت انجام جراحیهای پرمخاطره را قبول میکنند و سعی میکنند محافظهکارانهتر عمل کنند در چنین شرایطی مردم ضرر میکنند. الگوی رفتاری موردقبول ما برای نمایندگان مجلس الگویی است که براساس آن نمایندگان ضمن حفظ حقوق مردم و شهروندان پیگیر منافع صنفی پزشکان هم باشند.امیدوارم در این جلسه به جمعبندی نهایی درخصوص این الگو و شیوه اجرا کردن آن دستیابیم.»
پزشکان همچنان مورد وثوق مردماند
وی بابیان اینکه در دو انتخابات ملی پیشروی ما دو وظیفه به عهده شما پزشکان است، اظهار کرد: «با بسته شدن پرونده پی ام دی که یک موفقیت بزرگ دیپلماتیک بود، ایران امروز در عرصه دیپلماسی جهانی سرافراز حاضر شد و بناست اکنون در عرصه جهانی گامهای جدیدی برداریم و انتخابات مجلس هم بناست در همین زمان برگزار شود زمانی که ما با پوست اندازی بزرگ در عرصه دیپلماتیک جهانی، بازیگر متفاوت عرصه جهانی باشیم. با توجه به اینکه یکی از شاخصهای ارزیابی کشورها در این زمینه مقبولیت و مشارکت مردم در انتخابات است باید در میثاق عمومی در این شرایط امیدبخش کشور و در عرصهای که میتوانیم نقشآفرینی کنیم، قدر مطلق آرا را به دست آوریم و ازآنجاکه جامعه پزشکی مورد وثوق است؛ میتواند در این زمینه موثر واقع شود.»
برای دعوت از پزشکان باید اقدام جهادی کرد
ایشان بیان کرد: «به گفته فعالان گروههای سیاسی اگر مشی عمومی مجلس آینده برمبنای عقلانیت و خردمحوری باشد وهرکس نگاه عقلانی و راهبردی پیش گیرد، در اولویت اول قرار خواهد گرفت.»
وی با اشاره به اینکه شناسایی عمومی بخش اول کار ماست، تصریح کرد: «در بین آحاد جامعه پزشکی گروههای متکثری در شهرستانها داریم که علاوه بر اینکه از فرهیختگان هستند و در بین همگنان خود جایگاه ممتازی دارند، بین مردم نیز جایگاه بالایی دارند و لازم است چنین افرادی که موردقبول مردم و جامعه پزشکی هستند در مجلس حضور یابند. ما باید این افراد را شناسایی کنیم و این نیازمند یکقدم مهم جهادی و تهییجی است. حضور شما در این گردهمایی نشان میدهد که شما به این مسئله باور دارید.»
وی با اشاره به اینکه قدم بعدی : « اتخاذ نگاه عقلانی به جامعه پزشکی، تلاش برای افزایش سهم حوزه سلامت از بودجه عمومی و حمایت از بخش خصوصی از ویژگیهای مدنظر ما برای شناسایی افراد مناسب است.»
حمایت نظامپزشکی از کاندیداهای پزشک
رئیس سازمان نظام پزشکی تاکید کرد: «حل مشکلات آتی جامعه پزشکی درگرو مجلس آینده است. اگر میخواهیم جامعه پزشکان از بنبستهای مختلف و این بحران بیرون بیاید باید تلاش کنیم و فعالانه در این عرصه حاضر شویم و این وظیفهای ملی،اخلاقی، معنوی و صنفی است. اگر در آینده نتیجه موردنظر حاصل نشد دستکم آسودهایم چون ما تلاش خود را کردیم.»
وی بابیان اینکه اگر روسای سازمان نظام پزشکی از افراد مناسبی که برای شرکت در انتخابات مجلس نامزد شدهاند به دلایل مختلف حمایت نکنند خیانت صنفی کردهاند، گفت: «ممکن است سلایق اجرایی و گرایش سیاسی این نامزد انتخاباتی فاصله زیادی با شما داشته باشد اما در جمع به این نتیجه برسید این فرد مناسب است در این شرایط باید از او حمایت کنید. بخش زیادی از این حمایتها، حمایت معنوی است.»
زالی در پایان از تشکیل ستاد مرکزی انتخابات خبر داد و گفت: «باید مراقب باشیم که بحث ما ورود سیاسی نیست بلکه حمایت یک صنف از اعضای خود برای پیروزی در انتخابات پیشرو است. روسای سازمانهای نظام پزشکی در استانها و شهرستانها با توجه به شناخت و اشرافی که نسبت به منطقه و همکاران دارند، باید به شکل تشکیلاتی- اجرایی وارد شوند.»
منبع:سپید