رییس سازمان نظام پزشکی گفت:«در حال تدارک نامهای در خصوص مطالبات دستیاران پزشکی و ارسال آن به کمیسیون بهداشت و درمان هستیم.»
به گزارش سایت پزشکان ایران به نقل از سپید؛ دکتر زالی رییس سازمان نظام پزشکی با اشاره به وضعیت نابسامان دستیاران پزشکی گفت:«رزیدنتها از پرکارترین و آسیب پذیرترین گروههای پزشکی هستند. دستیاران آزمونهای سالیانه و به تبع آن زمانهای زیادی را برای مطالعه صرف میکنند، همچنین کشیکهای متمادی دارند و سریعتر فرسودگی شغلی را تجربه میکنند، از طرفی بیشتر بیمارستانها به علت مشکلات اقتصادی قادر به پرداخت اضافه کاری به دستیاران نیستند.»
رییس سازمان نظام پزشکی از تنظیم نامهای برای طرح موضوع در مجلس خبر داد و گفت:«در حال تدارک نامه و ارسال آن به کمیسیون بهداشت و درمان هستیم که اگر رسیدگی به مطالبات دستیاران در دستور کار قرار گیرد، با نماینده آنها از سراسر کشور جلسهای برگزار کرده و با پروتکلهای پیشنهادی، موضوع را پیگیری میکنیم.»
زالی با اشاره به حقوق 900 هزار تومانی دستیارهای مجرد، بیان کرد:«تلاش کردیم با اصلاح کتاب ارزش گذاری نسبی، 20 درصدی که برای کمک جراح در نظر گرفته شده، از سوی سازمانهای بیمهگر به دستیاریهایی با سابقه سه سال به بالا تعلق گیرد یا حداقل از آن سهمی داشتهباشند.»
به تعیین سقف درآمد برای پزشکان اعتقادی نداریم
همچنین در ادامه زالی با بیان اینکه اعتقادی به تعیین سقف برای درآمد پزشکان نداریم، گفت:«پزشکان در شهرستانها و مناطق محروم دو تا سه شیفت در شبانه روز کار میکنند و طبیعی است برای ادامه کار و خدمت در این مناطق باید انگیزه مالی برای آنها ایجاد شود. قطعا نبود انگیزه مالی موجب توقف یا کاهش این خدمات میشود که در درجه اول ضرر آن متوجه مردم خواهد بود.»
پایه حقوق پزشکان پایین است
وی افزود:«از طرفی عمده درآمد پزشکان نصیب بیمارستانها و مراکز درمانی و بهداشتی میشود و بخشی از آن را به پزشک میدهند. پایه حقوق جامعه پزشکان پایین است. عمده اعتراضات پزشکان هم به همین پایین بودن پایه حقوق است.»
رییس کل سازمان نظام پزشکی کشور با بیان اینکه عمده بحثها در زمینه حقوق پزشکان به موضوع کارانهها مربوط میشود، گفت: «متاسفانه بخش زیادی از کارانهها هم جزو درآمد اختصاصی بیمارستانها محاسبه شده و درصد به نسبت کمتر آن به پزشک میرسد. برای همین درصد کم هم دولت ۲۰ درصد مالیات تعیین کرده که رقم نامتعارفی است. در کنار همه این مسائل، مهم آن است که عمده پزشکان کارانه خود را هر رقم که باشد، حدود هشت ماه تا یک سال است که دریافت نکردهاند. پزشکانی هستند که یک سال است کارانه نگرفتهاند و این امر برای آنها بسیار مشکلساز شده و معوقات مراکز درمانی به پزشکان بسیار بالا رفتهاست.»
هیچ منطقهای در کشور نیست که پزشک مستقر نداشته باشد
زالی با بیان اینکه سالانه 2 هزار و پانصد تا 3 هزار پزشک متخصص و فوق تخصص برای گذراندن طرح در اوایل مهرماه آماده میشوند، گفت:«با اعلام نیاز مناطق محروم عمده این پزشکان به این مناطق اعزام میشوند. با توجه به این شرایط امروزه میتوانیم ادعا کنیم که منطقهای در کشور نیست که پزشک مستقر نداشته باشد، اما قبول داریم که هنوز هم با نقطه مطلوب فاصله داریم.»
زالی اظهار کرد:«چنانچه بخواهیم مشکل توزیع پزشکان مرتفع شده و شاهد حضور بیشتر پزشکان در مناطق محروم باشیم، باید به سمت تربیت و آموزش نیروهای بومی برویم. قطعا نیروهای بومی با توجه به آشنایی با اقلیم و فرهنگ منطقه تاثیرگذاری بیشتری دارند.»