محققان پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی موفق به ساخت چاپگر سه بعدی زیستی شدند که امروز ( 28 بهمن ماه ) درمحل این پژوهشگاه رونمایی شد.
به گزارش سایت پزشکان ایران به نقل از ایرنا _مدیر اجرایی پروژه ساخت چاپگر سه بعدی ریستی درحاشیه این رونمایی گفت: چاپگر سه بعدی زیستی در برخی از نقاط دنیا ساخته شده و ما هم در پژوهشگاه رویان توانستیم به این موفقیت دست یابیم.
مجید حلوایی اظهارکرد: حدود چهار سال پیش این کار در پژوهشگاه رویان آغاز شد و با تلاش جمعی از محققان توانستیم به این فناوری پیشرفته دست یابیم.
وی با اشاره به اینکه با این فناوری پیشرفته قادر به ساخت بافت سخت و نرم انسان هستیم، بیان کرد: در گام اول درصدد ساخت بافت عروق، استخوان و غضروف هستیم و در گام بعدی به سراغ ساخت ترکیب پیچیده مانند بافت رگ و استخوان، عروق در استخوان و بافت های پیچیده تر مانند کلیه خواهیم رفت.
حلوایی ادامه داد: در دنیا در گام اول به دنبال پرینت موارد ساده بودند و پس از مشاهده نتایج مثبت آن، موضوع در بافت های پیچیده تر پیگیری می شود که ما هم این مسیر را طی خواهیم کرد.هدف نهایی ما همانند سایر محققان در اقصی نقاط دنیا به دنبال ساخت بافت با عملکرد مشابه بدن در آینده است که امیدواریم با سعی و تلاش محققان به این هدف بزرگ در زمینه پزشکی بازساختی دست یابیم.
مدیر اجرایی پروژه ساخت چاپگر سه بعدی ریستی گفت: هرچند چاپگرهای سه بعدی در زمینه های مختلف کارایی دارند اما بیشترین کاربرد چاپگر سه بعدی زیستی در زمینه پزشکی است .چاپگرهای سه بعدی وسیلههایی هستند که با استفاده از آنها میتوان از فایل های سه بعدی نمونه های واقعی بسازیم.این فناوری پیشرفته انقلابی در ساخت محصولات اعم از صنتعی و پزشکی کرده است و محققان به دنبال بهره گیری بهتر از این فناوری هستند.