عضو هیات علمی گروه جنین شناسی پژوهشگاه رویان گفت: نتایج تحقیقات پژوهشگران این مجموعه نشان می دهد که وجود آنتی اکسیدان در رژیم غذایی مادران شیرده می تواند سلامت جنسی فرزندان پسر را افزایش دهد.
به گزارش سایت پزشکان ایران به نقل از ایرنا ؛ دکتر علیرضا علیزاده مقدم ماسوله اظهار کرد: این موضوع در مدل حیوانی به اثبات رسیده و پژوهشگران در حال بررسی و مطالعه دقیق تر در این زمینه هستند تا آن را در مدل انسانی نیز به اثبات برسانند.
وی ادامه داد: تا حدود زیادی مشخص شده که مصرف آنتی اکسیدان در کنار روغن ماهی (به دلیل داشتن امگا 3) می تواند در توان باروری فرزندان نقش موثری داشته باشد. البته مصرف زیاد آنتی اکسیدان هم می تواند خطرناک بوده و عوارضی را به همراه داشته باشد که لازم است از مصرف بی رویه آن خودداری شود.
علیزاده در اشاره به رابطه بین رژیم غذایی مناسب در دوران بارداری و شیردهی مادر و سلامت فرزند، گفت: برخی از مشکلات دوران بزرگسالی از جمله دیابت می تواند به دلیل تغذیه نامناسب مادران در دوران بارداری و شیردهی باشد و تغذیه در این دوران برخی از اتفاقات مهم در آینده را رقم می زند.
وی ادامه داد که مصرف ویتامین D نیز در دوران بارداری و شیردهی می تواند اثرات خوبی روی فرزندان داشته باشد و کمبود ویتامین D آنان را تامین می کند تا کودکان براثر کمبود دچار آسیبی نشوند.
به گفته دکتر علیزاده، تحقیقی در پژوهشگاه رویان انجام گرفته است تا ارتباط تغذیه مادر با روغن ماهی و ویتامین E در دوران بارداری و شیردهی را بر کیفیت سلول های جنسی فرزندان پسر بررسی شود.
دکتر شاهوردی، دکتر علیزاده مقدم ماسوله، فهیمه زارع ابراهیم آباد و همکاران شان در پژوهشگاه رویان، موش های مدل آزمایشگاهی ماده را به گروه های مختلفی تقسیم کرده و ترکیبی از روغن ماهی، ویتامین E یا هر یک به تنهایی را در دوره های زمانی پیش از بارداری، حین بارداری، حین شیردهی یا ترکیبی از زمان های فوق، به موش های مورد نظر خوراندند.