عضو هیات علمی پژوهشگاه ابن سینا با بیان اینکه 20 تا 35 سالگی سن طلایی باروری در زنان است، گفت: قدرت باروری در زنان در 38 سالگی یک سوم و در 40 سالگی به نصف کاهش پیدا می کند.
به گزارش سایت پزشکان ایران به نقل از ایرنا ، ناباروری از مشکلات زوج های ایرانی است و براساس اعلام مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی حدود سه میلیون زوج ایرانی نابارور هستند.
دکتر افسانه محمدزاده درباره افزایش سن به عنوان یکی از عوامل موثر در ناباروری اشاره و اظهار کرد: افزایش سن علاوه برکاهش قدرت ناباروری در زنان، احتمال ناباروری، سقط و داشتن جنین ناهنجار با اختلال های کروموزومی را هم افزایش می دهد.
جراح ومتخصص زنان و زایمان اظهارکرد: چاقی، اضافه وزن، فشارخون و دیابت نیز می تواند تاثیرمنفی بر قدرت باروری زنان داشته و آن را کاهش دهد.
محمدزاده بر نقش تغذیه سالم و فعالیت بدنی در توانایی فرزندآوری تاکید کرد و ادامه داد: تغذیه سالم و فعالیت بدنی با فرزندآوری سالم رابطه مستقیم داشته و به همین دلیل از زنان خواسته می شود که این دو موضوع را جدی بگیرند.
وی به زنان توصیه کرد که در کنار تحصیل و شغل به فکر فرزندآوری در زمان مناسب باشند و برنامه ریزی دقیقی در این زمینه داشته باشند.
- سیگار می تواند برقدرت باروری تاثیر منفی بگذارد
فلوشیپ روش های پیشرفته درمان ناباروری همچنین مصرف سیگار و الکل را از عواملی ذکر کرد که می توانند روی قدرت باروری تاثیر منفی بگذارند.
وی ادامه داد: زنان شاغلی هم که با موادشیمیایی سروکار دارند، در معرض خطر کاهش قدرت باروری هستند.
محمدزاده با اشاره به اینکه عوامل محیطی در نازایی زنان نقش دارد، گفت: عوامل محیطی شامل سبک زندگی نادرست مانند چاقی، احتمال ناباروری را افزایش می دهد.
( عضو کانال تلگرامی شوید لطفا روی عکس زیر کلیک نمایید )